XIV reunió tècnica conservació restauració

La conservació arquitectònica, un treball en equip

3 i 4 de novembre del 2014

al Museu Nacional d’Art de Catalunya

organitza: www.cracpatrimoni.com

descarrega aquí el programa link

L’associació professional Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya (CRAC) convoca a la XIV Reunió Tècnica de conservació-restauració a Barcelona.  La CRAC ha estat creada al 2013, fruit de la fusió de les dues anteriors associacions de conservadors de Catalunya (ARCC i Grup Tècnic). Aquesta conferència internacional es presenta com a la continuació de les Reunions Tècniques bianuals organitzades precedentment pel Grup Tècnic, i celebrades des del 2006 al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El tema de la XIV Reunió Tècnica, La conservació arquitectònica, un treball en equip, vol seguir en la línia de la reunió precedent, que ens qüestionava sobre la interdisciplinarietat en la conservació-restauració.

La conservació arquitectònica és una disciplina que té com a objectiu prolongar la vida material del patrimoni arquitectònic, posar en relleu el seu valor històric i la seva integritat conceptual. És tracta d’un treball en equip on arquitectes, enginyers, constructors, artesans, historiadors, científics i conservadors-restauradors han de dialogar. La col·laboració entre els professionals de diferents formacions, mitjançant la posada en comú dels propis coneixements i experiències, hauria de ser un aspecte essencial en aquesta especialitat, per tal d’aconseguir l’objectiu primordial: la conservació del monument com a bé cultural.  El treball entre tots, per tal d’assolir aquesta necessària col·laboració, no s’hauria de considerar tan complex i sí enriquidor i efectiu.

Arran de les intervencions sobre el patrimoni arquitectònic que veiem al nostre voltant, ens sorgeixen una sèrie de qüestions relacionades amb la definició de les nostres competències i responsabilitats com a conservadors-restauradors de béns culturals. Quin és i  quin hauria de ser el nostre paper en les intervencions arquitectòniques? Quina ha de ser la nostra formació? Seguim la mateixa línia de deontologia professional que la resta de professionals? Quin és el marc legislatiu que ens regeix? Les reduccions pressupostàries poden justificar que es substitueixin les nostres competències, és a dir, que existeixin restauracions sense restauradors? Com podem millorar el diàleg del treball en equip?

 

RT201401

RT201402

 

 

Posted in noticias

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/31/d457681989/htdocs/wp-content/themes/responsive/single.php on line 77
Síguenos